donderdag 20 december 2012

IN THE YEAR 2012, 2012...

Love is an object kept in an empty box
(uit 'Truth serum', Bill Callahan)

Misère is ook in 2012 een deel geweest van het leven van uw dienaar, uw ochtend-, middag-, avond- en nachtdichter Dandy Davy, Davy Vercaigne voor de vrienden. Maar het najaar dat simpelweg briljant was, heeft in 1 klap het slappe voorjaar en de zwakke zomer doen vergeten. Een nieuwe liefde en de hernieuwde energie in het bijzijn van engelen die uit de hemel zijn nedergedaald, hebben van DD terug een vrolijke jongen gemaakt. De heropbouw in stijgende lijn. DD zit er warmpjes in, zijn bedje is gespreid en aan het voeteinde liggen warme compressen. Hieronder : géén eindejaarslijstjes, wél een aantal mijmeringen die blijk geven van het mooie jaar 2012...

Al is de start niet zo rooskleurig - een winterdepressie gooit roet in het eten. Ook al is die van korte duur, de goede vorm blijft alsnog uit al zal dat niet aan het meesterlijke muzikale aanbod liggen.
De radiosingles 'Hold on' van Alabama Shakes en 'Juno' van Gepetto & The Whales zijn van het
beste dat 2012 te bieden heeft.
Ook DD's blindedarmoperatie is niet bevorderlijk voor zijn humeur. De wielerklassiekers kunnen hem niet boeien - wegens voorspelbaar en het songschrijven wil maar niet vlotten. Ook leggen twee belangrijke mensen in DD's leven het loodje. Februari is dan ook een aartsdonkere maand die enkel wordt opgeleukt door een deugddoende 32ste verjaardag.
Nadien klaart de hemel even op. Hij ziet met een Bredense schone het hilarische 'Intouchables' op het witte doek en geniet van een melancholisch concert van Het Zesde Metaal in de 4AD.
Met zijn Mystical Machine Guns eindigt hij mooi 8ste op een druk bevolkte quiz in het Roeselaarse.
Over Roeselare gesproken : tijdens de stevige nazomer treedt DD, alwéér in het gezelschap van een Bredense schone, het soul- en funkcafé De Mojo binnen en komt ei zo na klaar van plezier, opwinding en sprookjesachtigheid. Het najaar is bij deze briljant ingezet en zal hem na een zwakke zomer nog lang heugen.
Het kraaien van plezier en lust(en) is niet van toepassing in juli en augustus al bereikt hij in la douce France op Cap Gris Nez letterlijk zijn hoogtepunt van de zomer.
Eind juli overkomt hem iets vreemds : het flaneren tijdens de Gentse Feesten bezorgt hem een instant-onbehaaglijk gevoel : dat 'ik word oud'-gevoel. Jong wordt DD terug met zijn verovering van D.T. uit G. die zijn liefde voor haar beantwoordt.
Ook al wil DD soms Adam Green of new folksinger Jake Bugg ('Two fingers', 'Lightning bolt'), het liefst is DD gewoon Davy Vercaigne uit Houthulst. En dat staat hem; ook behorend tot zijn stokpaardjes : de taal, waarmee hij in oktober een enthousiast Hotsy-Totsy-publiek bestormt met treffende, frappante proza-poëzie. Een Sprekende Ezel is geboren.
Geen Ezel, maar een goudhaantje blijkt Bart De Pauw te zijn. Met 'Quiz me quick' lanceert hij in het najaar een intelligente, ietwat excentrieke tragikomedie die bulkt van het fantastisch acteertalent (Wietse Tanghe, Liesa Naert, Ilse De Koe...).
Minder talentvol : ene kinky Wesley die in 'Belgium's got talent' flink op de zenuwen werkt met een act die te verwaarloosbaar is voor woorden.
DD blijft tv kijken ook al is het maar voor de 'sspojjjt'.
DD blijft goedlachs, nieuwsgierig en positief, na een slap voorjaar en een zwakke zomer.
2013 : entertainment, of wat dacht u ? Levert het hem alsnog een MIA op ?

Prettig eindejaar allen !

(dv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten