zaterdag 15 december 2012

Gent : Musette en chanson

Als een lokale Parisienne walste de prachtige zangeres Sarah Dhondt zich door een korte set musette en chanson in het mysterieuze Mysterioso te Gent. Ik was er niet echt, en toch weer wél. De rode wijn die ik had gedegusteerd had een wonderlijke nasmaak. Met de lokale alternativo's en jazzfanaten beleefde uw huispoëet een fabelachtig avontuurtje. Het was Parijs in het klein. In Oost-Vlaanderens heerlijkste stad Gent waarmee DD 7 jaar lief en leed heeft gedeeld in de nabijheid van zijn trawanten.
Kotavonturen, duurzame caféromantiek.
Het voelt goed terug te zijn. Terug dat warme gevoel in boven- en onderbuik waar te nemen. Het hart dat wel eens een tel overslaat, maar paniek is in geen velden te bespeuren. De liefde waarmee DD zijn leventje leidt, drukt alle ellende de kop in. Overwinning. Zelfvertrouwen. Een boost van energie. Pure euforie getemperd door de nodige melancholie die ook in 2013 hoofdrolspeler zal zijn in DD's leven. 'Nu nog een lief', sprak hij tot zichzelf, en het paradijs wacht op me. En kijk, dit gezegd zijne, heeft Dame Fortuna wel een lief voor DD uit haar hoed getoverd zeker !
Al is de afgrond soms nog dichtbij, DD lijkt verslaafd aan het leven. En altijd in mooi gezelschap.
De top heeft ie nog niet bereikt, maar hij is mooi onderweg. Onderweg met dat deugnietenglimlachje van hem. Met zin voor romantiek en zin in musette en chanson. De pure muziek zonder vals sentiment.
Als het van DD afhing, bleef hij lachen. Maar de realiteit leert hem dat er moet gewerkt worden. Ook al gelooft hij enkel in sprookjes.

(dv)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten